Detoksikacija

Detoksikacija je proces koji omogućava telu da uklanja sve toksične materije koje su se akumulirale tokom vremena. Posebno jetra mora biti u mogućnosti da se čisti da bi se taj proces odigrao. Količina toksičnih materija koje ulaze u telo bi takođe trebalo da bude manja od količine toksičnih materija koje se razlažu. Tako se oslobađa kapacitet jetre da zapravo omogući ovaj proces čišćenja.

Kada pređete na Farm Food, znate da vaš pas više nikada neće morati da vari dodatne materije i veštačke aditive, omogućavajući čišćenje jetre. Tokom tog čišćenja, kao i nekoliko dana nakon toga, vaš pas će piti više vode nego obično kao rezultat ispuštenih nusproizvoda koji moraju biti isprani kroz bubrege. Zato je važno da vaš pas uvek ima pristup pijaćoj vodi.

Hrana pogrešnog sastava, sa izuzetno visokim nivoima proteina, na primer, neće doprinositi detoksikaciji, zato što je jetra previše zauzeta razlaganjem viška proteina.

Kada pas počne sa detoksikacijom nakon prelaska na Farm Food, često vidimo da se problemi sa kožom privremeno pogoršaju i/ili da pas počinje nenormalno da se linja. Nakon nekog vremena, ti efekti će proći i videćete da će se pojaviti potpuno nova – poboljšana – koža i krzno. Takvo privremeno povećanje problema vašeg psa je zapravo pozitivan razvoj.

Pored ovih dejastava, kada pas prvi put pređe na Farm Food, on obavezno ima više stolica nego obično, koje će često imati nekakav (ljigav) sloj. To je rezultat čišćenja creva od svih materija koje su se tokom vremena taložile u debelom crevu.

Kada vaš pas ima više stolica nego uobičajeno nakon prelaska na Farm Food, to je i znak loše ravnoteže bakterija u crevima i da je oporavak crevne flore zaista neophodan.

Dobro uravnotežena crevna flora je neophodna za dobro zdravlje!

Relaxed Healthy Dog