Farm Food HE

fixed - Farm-Food-HE-100h.png

Prirodna hrana za pse „Od 1982. godine“

Kompletna, hladno presovana hrana za pse

Farm Food HE je vrhunska presovana visokoenergetska hrana pogodna za svakog psa, bez obzira na starost, aktivnost ili rasu. Ovo nazivamo konceptom „Sve životne faze“ i zasnivamo ga na činjenici da je varenje kod pasa i dalje isto kao i kod njihovog pretka, vuka. U prirodi, vukovi i druge životinje iz porodice pasa jedu istu lovinu, bez obzira na svoju starost; mlade i skotne životinje jedu više, a starije životinje manje. Sve to doprinosi tome da štenad raste veoma ravnomerno bez neprijatnih bolova usred rasta.

Niska proizvodna temperatura tokom presovanja obezbeđuje da metabolizam psa bude što manje opterećen. To promoviše sjajno zdravlje, koje se odražava u kvalitetu kože, krzna i fecesa. Stariji psi doživljavaju drugo detinjstvo i često postaju živahniji.

Farm Food HE se ističe usled svog transparentnog sastava, čistih sastojaka, visoke biološke vrednosti proteina i veoma visoke svarljivosti (84-87%). Svi životinjski sastojci u Farm Food HE hrani su dobijeni od životinja iz EU koje su odobrene za ljudsku konzumaciju. Farm Food HE hrana je napravljena od mesnog brašna (goveđeg ili ovčijeg) i hemoglobina u prahu, dopunjena mineralima, vitaminima, elementima u tragovima i uljem škotskog lososa ili „drevne žitarice“ sirak.

Pre presovanja Farm Food HE hrane, žitarice se aktiviraju (prethodno svaruju). Zbog toga su one veoma visoko svarljive (97% ili više) i obezbeđuju važne hranljive sastojke i energiju u obliku ugljenih hidrata.

TC5 - Farm-Food-HE-4kg-All-Line-Front-GEEN-GEWICHT-Schaduw-TC5.png

Da li ste znali da…

… postoji velika razlika između hrskave/ekstrudirane suve hrane i Farm Food HE? Za ekstrudiranu hranu, proizvodna temperatura je viša od 120°C. Hladno presovana Farm Food HE hrana ima proizvodnu temperaturu koja je niža od 75°C, usled čega su vitamini, masti i druge važne hranljive materije mnogo bolje sačuvani.

Da li ste znali da…

… kombinacija svežeg mesa i esktrudirane hrane može da izazove mučninu ili povraćanje? Pošto hladno presovana Farm Food HE hrana i sveže meso stvaraju sličan efekat u stomaku, oni se mogu mešati.

Da li ste znali da…

… mahunarke i krompir sadrže materije koje mogu da naruše zdravlje vašeg psa? Zato te sastojke ne koristimo u pripremi Farm Food HE hrane i drugih naših proizvoda.

Da li ste znali da…

… otprilike 75% proteina u Farm Food HE hrani potiče od životinjskih proizvoda? Sastojci koje koristimo su hemoglobin u prahu i goveđe ili ovčije mesno brašno, koji imaju veoma visok sadržaj proteina. Da bismo postigli pravu količinu proteina u Farm Food HE hrani, potrebna je samo mala količina. To objašnjava zašto ovi sastojci nisu navedeni kao glavni sastojci.

Da li ste znali da…

… Farm Food HE hrana je dostupna u dve veličine? Standardna od 8 mm i mini od 6 mm.

Da li ste znali da…

… meso mladih životinja poput kokošaka i druge živine, koja se često koristi u hrani za pse, i dalje sadrži puno prirodnih hormona rasta? Hormoni rasta mogu negativno da utiču na upravljanje hormonima kod psa. Stoga, mi ne koristimo kokoške niti drugu živinu u našim Farm Food proizvodima.

Farm Food HE
Kompletna, hladno presovana hrana za pse
Od 1982. godine