Karakteristika Farm Food HE

Farm Food HE: hladno presovana, prirodna hrana za pse još od 1982 godine

Proizvodi Farm Food HE ne sadrže hemijske antioksidante, konzervanse, dodane boje, arome ili pojačivače ukusa

Zbog visokog stepena čistoće upotrebljenih sirovina dodavanje hemijskih antioksidanata i konzervansa proizvodima Farm Food HE sasvim je nepotrebno. To je i razlog za ograničeni rok trajanja proizvoda Farm Food HE (do 6 meseci od datuma proizvodnje). Zbog odsustva konzervansa hrana može da ”diše”, čime se sprečava zagrevanje i stvaranje buđi.

To znači da proizvodea Farm Food ne smemo čuvati u hermetički zatvorenim vrećama ili drugim posudama za čuvanje koje ne propuštaju kiseonik!

Proizvodi Farm Food HE ne sadrže veziva

Veziva se često dodaju s namerom da peleti postanu tvrđi. Njihova loša strana je što u crevima vežu određene mikroelemente, koji se ne apsorbuju. To može dovesti do neravnoteže u ishrani, što na dugi rok vrlo štetno utiče na zdravlje vašeg psa. Zbog nekorišćenja veziva u proizvodima Farm Food HE mogu se pojaviti slomljeni peleti ili njihovo brašno, ali uzmite da je to dokaz neupotrebe veziva, jer je na kraju ipak u pitanju zdravlje vašeg psa!

Peleti Farm Food HE nisu ekstrudirani, peleti Farm Food HE su hladno presovani

Da bi sprečili promene dragocenih hraniva, kao što su proteini i masti ili vitamini, peleti Farm Food HE nisu ekstrudirani, nego su hladno presovani. Svi sastojci, koji moraju biti za dobru probavu kuvani (žita), prvo se „otključaju”, pa se potom uključe u smesu.

Psi su življi i imaju stabilniji karakter

Uvek iznova čujemo da su psi vlasnika, koji su prešli na pelete Farm Food HE, puno življi i veseliji. To se može pripisati upotrebi visoko kvalitetnih i prirodnih sastojaka, koje upotrebljavamo. Pri tom su u pitanju, pre svega, visoko kvalitetni (holandski) goveđi proteini i hemoglobin u prahu. Potrebna je 24-postotna proteinska frakcija, da bi se u dovoljnoj meri pokrile potrebe u aminokiselinama. Na taj način kod probave nastaje bitno manje otpadnih materija, zbog čega je manje opterećena i jetra.

Činjenica da peletima Farm Food HE nismo dodali veštačkih boja, ukusa, aroma ili hemijske antioksidante, kao ni veziva i konzervanse, vrlo verovatno doprinosi stabilizaciji karaktera psa i ima na njega pozitivan uticaj.

Psi su jači i mišićaviji

Psi po prirodi jedu životinjske proteine sisara. Zato smo kod razvoja peleta Farm Food HE uzeli u obzir prirodni prehrambeni uzorak pasa. U pripremi linije proizvoda Farm Food HE kao izvor proteina koristimo goveđe meso i hemoglobin u prahu. Aminokiselinski uzorak goveđeg mesa se, naime, najbolje slaže s prirodnom strukturom pasa. Zato psi postaju jači i mišićaviji.

Proizvodi Farm Food HE ne sadrže piletinu nitii drugo živinsko meso

Pošto se živinsko meso, koje je na raspolaganju, dobija od životinja zaklanih na vrhuncu uzrasta (brojleri, stari od 5 do 6 nedelja), u njihovom mesu prisutno je mnogo prirodnih hormona rasta (ti prirodni hormoni rasta se proizvode u hipofizi samog pileta). Pored toga sadrže hrskavicu sa puno prolina, takozvane „aminokiseline”, koje negativno utiču na funkcionisanje pravih aminokiselina (prolin je antagonist).

Prema našim iskustvima kombinacija navedenih činitelja negativno utiče na celokupno zdravlje pasa. Čini se da zbog prirodnih hormona rasta trpe pre svega rast mladih pasa i rodnost starijih pasa. Kod upotrebe odrasle živine (npr. iznošene koke) ti negativni efekti se ne pojavljuju, odnosno pojavljuju se ređe.

Rast mladih pasa je puno stabilnijia

Ako mladunce već od samog početka hranimo proizvodima Farm Food HE u kombinaciji sa proizvodima Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete, rastu puno stabilnije, bez dobro poznatih šokova i bolova prilikom rasta. Stabilan rast doprinosi boljem razvoju kostiju i kvalitetu vezivnih tkiva psa, zbog čega su one čvršće i otpornije.

Uzgajivači pasa nam stalno iznova potvrđuju da su psi u fazi rasta svo vreme „u proporciji”. Pri tom je iznenađujuće i to da psi koji koriste Farm Food hranu rastu sporije u poređenju sa drugim psima iz istoga legla, koji dobijaju drugu hranu. Ali kad odrastu, po veličini su jednaki. To je posebno očito pre svega kod većih rasa.

Dlaka je kvalitetnija i gušća.

Zbog upotrebe čistih goveđih masti, koje pre dodavanja peletima Farm Food HE nisu bile zagrejane iznad 90 °C (dopunjene lecitinom i hladno stisnutim lanenim uljem ili škotskim lososovim uljem za dodatne omega 3 i omega 6 masne kiseline) metabolizam pasa je manje opterećen. Činjenica da peleti Farm Food HE nisu ekstrudirani, nego hladno presovani, bez sumnje doprinosi kvalitetu pseće kože i dlake.

Sve ove činjenice, zajedno sa visoko kvalitetnim proteinima i neupotreba veziva, hemijskih antioksidanata i konzervansa, delimično su odgovorne i za rešavanje problema vezanih sa kožom i dlakom, zbog čega su boja i struktura dlake ponovo onakvi kakvi treba da budu!

Stariji psi doživljavaju „drugu mladost”.

Iznenađujuće mnogo korisnika proizvoda Farm Food HE saopštava nam da stariji psi postanu puno aktivniji i življi u poređenju sa psima iste starosti, koji dobijaju drugačiju ishranu.

Od ljubitelja pasa isto tako redovno čujemo da njihovi psi doživljavaju „drugu mladost” kada pređu na hranu Farm Food HE. Ovu činjenicu možemo u celini pripisati jedinstvenom sastavu i visokom stepenu prirodnosti sastojaka linije Farm Food HE, koji ostaju potpuno netaknuti, jer hrana nije ekstrudirana, nego hladno presovana.

Hrana Farm Food HE pomaže puno boljojem stolicipražnjenju.

Psi, koji se hrane proizvodima Farm Food HE, imaju obično čvrst izmet. U poređenju sa mnogim ostalim psima, izmet pasa koji se hrane sa Farm Food HE je veoma tamna. Ovu činjenicu treba u celini pripisati vrlo dobroj probavljivosti sastojaka.

Pošto hrana Farm Food HE po kilogramu težine sadrži mnogo energije probavljivosti veće od 86 %, količina izmeta, kad pas jednom navikne na hranu, relativno je mala. Izmet sadrži toliku količinu vlage da psi ne treba da se napinju. Odgovarajuća konzistencija izmeta omogućava da se prilikom pražnjenja „masiranjem” isprazne i analne žlezde.

Proizvodi Farm Food HE namenjeni su svim rasama pasa svih uzrasta

S obzirom da psima različite starosti ili u različitim okolnostima treba samo količinski više ili manje hrane, koja je u biološkoj ravnoteži, možemo sve pse, od štenaca do starijih pasa, hraniti proizvodima Farm Food HE. Ako je vaš pas alergičan na gluten, ima na raspolaganju posebnu bezglutensku liniju jednake vrednosti.

Za mladunce manjih rasa na raspolaganju je linija Farm Food HE Mini identičnog sastava kao i obični peleti, samo su manjeg formata (6 mm), i tako prikladniji manjim psima.

Farm Food HE − dobar izvor preobiotika

Peleti Farm Food HE sadrže prebiotike u obliku inulina − netopivog šećera (FOS), koji se dobija iz korena cikorije. Proizvodi Farm Food HE zato su odličan način da se creva hranom obezbede dobrim bakterijama.

Peleti Farm Food HE su odličan izbor i u kombinaciji sa proizvodima od svežeg mesa linije Farm Food Fresh Complete.

Čisto pPrirodne sirovine i sastojci, pogodni su i za ljudsku ishranu

Za sve sirovine i sastojke, koji se upotrebljavaju za proizvode Farm Food HE, važe isti zahtevi u vezi kvaliteta kao i za proizvode namenjene ljudskoj ishrani. Sastav i kvalitet upotrebljenih sirovina u proizvodima Farm Food HE brinu o optimalnoj biološkoj ravnoteži, visokoj biološkoj vrednosti proteina i visokom stepenu probavljivosti, koja prelazi 86 %.

Farm Food HE: hladno presovana, prirodna hrana za pse još od 1982 godine

Ubeđeni smo da znatePrimećujete koliko pažnje u našoj kompaniji posvećujemo visokom kvalitetu i prirodnosti svih sastojaka, koje upotrebljavamo za pripremu hrane Farm Food HE. To radimo da bi sprečili preopterećenje jetre, u čemu je i ključ tajne zašto psima, koji koriste proizvode Farm Food HE, dugoročno „ide tako dobro”.

Farm Food HE производа