Zašto delite i sveže meso

Zašto je pored proizvoda Farm Food HE potrebna takođe i sveža mesna hrana?

Zdrava crevna flora je jedan od najvažnijih stubova za kompletno zdravlje vašeg psa. Ako crevna flora nije u ravnoteži ili je oslabljena, zdravstveni problemi postaju neizbežni. Problemi sa kožom, dlakom i crevima, kao i alergije, često potiču iz poremećaja crevne flore. Stoga u našoj kompaniji za proizvodnju pseće hrane Farm Food već od početka rada savetujemo da se, pored naše suve hrane, psima dodaje i sveže meso u cilju optimizacije crevne flore.

Dijareja i drugi crevni problemi (ne samo kod mladunaca) često su posledica poremećene crevne flore. O oslabljenoj crevnoj flori govorimo kada je u crevima prisutno premalo različitih kolonija bakterija. Ako je tako, hrana se ne razgrađuje dovoljno pa u debelom crevu dolazi do truljenja i fermentacije. Ovo uzrokuje dijareju i pas se nalazi u začaranom krugu iz kojeg teško izlazi bez prirodnog tretmana.

Sva suva hrana (uključujući i konzerviranu i kuvanu na pari) u toku proizvodnje se do određene mere zagreva. Time se gube enzimi i bakterije, koje su inače prisutne u sastojcima. Iako nikada nije naučno dokazano, prema našem iskustvu, za izgradnju i održavanje dobre crevne flore ovi osnovni enzimi i bakterije su neophodni.

Stoga u tzv. „danima svežeg mesa” savetujemo linije proizvoda Farm Food FreshTripe & Heart Complete (na bazi neopranih junećih škembića). Hrana Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete sadrži sve neophodne bakterije i enzime, koji su neophodni za pravilnu izgradnju i održavanje crevne flore vašeg psa. Sigurno razumete da se hrana Farma Food Fresh za postizanje željenih efekata servira odmrznuta na sobnoj temperaturi. Kuvanje, grejanje ili odmrzavanje u mikrotalasnoj pećnici nije opcija jer se tako uništavaju sve bakterije i enzimi.

Takođe je važno da tokom i posle svakog tretmana antibioticima kao i u slučaju crevne infekcije vašem psu nekoliko dana dajete hranu Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete. Tako se crevna flora može obnoviti na prirodan način. Osim toga, važno je da prilikom tretmana antibioticima i do sedam dana nakon njega dodajete vitamine B-kompleksa.

Umesto „dana svežeg mesa” proizvodima Farm Food Fresh, možete željeni efekat postići i svakodnevnim mešanjem male količine hrane Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete sa peletima; naše kobasice su savršene za to. Linije proizvoda Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete i Farm Food Fresh Beef Complete su takodjer posebno pogodne za svakodnevnu ishranu vašeg psa.

50 grama hrane Farm Food HE ekvivalent je za oko 100 grama hrane Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete.

U daljem detaljnije opisujemo zbivanja oko crevne flore.