Zašto ne dodati mlevenu kost kao izvor kalcijuma/fosfora?

Velika količina fosfora potiče od samog mesa i mada je mlevena kost, kao izvor kalcijuma, finansijski privlačna, odlučili smo se za mešavinu neorganskih minerala kalcijuma/fosfora u interesu doživotnog zdravlja pasa. To osigurava ravnotežu kalcijuma/fosfora u hrani i njihovu apsorpciju i, kao rezultat toga, biološku dostupnost u skladu sa dnevnim potrebama kako štenadi, tako i zrelih pasa.

Uvek je teško utvrditi ravnoteži kalcijuma/fosfora u kostima, a posebno kada se mlevena kost uključi u obrok. Postoji razlog zbog kojeg vukovi ne žvaću/glođu/jedu kosti sve dok stomak ponovo ne bude skoro potpuno prazan. Vukovi glođu kosti nakon obroka, a nikad tokom njega.

Da bi se oslobodio kalcijum iz kostiju, pH nivo (stepen kiselosti) u stomaku mora biti nizak do te mere da želudačni sok može da rastvori kalcijum u kostima. Samo tada je moguće apsorbovati kalcijum (i fosfor) u crevnom kanalu i dostupan je za metabolizam.

Kada se u stomaku nalazi pun obrok, pH nivo u stomaku je toliko veliki da se kalcijum iz kosti rastvara ili nepotpuno ili nikako, pa dostupnost kalcijuma i fosfora iz tog izvora predstavlja nestabilan faktor.

Zato smo odlučili da ne koristimo mlevenu kost u Farm Food, jer je ipak hrana glavni, svakodnevni faktor kada je u pitanju zdravlje vašeg psa.

Farm Food Rawhide kost ili Farm Food Antler rog (napravljeni od prirodno odbačenih rogova crvenih jelena) su povremeno u redu, ali samo nakon obroka.