Voordelen van Farm Food Fresh Menu

Farm-Food-Fresh-Menu

Prednosti Farm Food svežeg menija

100% čisto, sveže meso za pse, sa prirodnim prebiotskim svojstvima.

Pogodnost svežeg mesa poznatog Farm Food kvaliteta bez potrebe za korišćenjem zamrzivača.

Idealno u sledećim slučajevima:

 • Vaš pas je veoma probirljiv po pitanju jela ili je izgubio apetit
 • Na odmorima ili tokom jednodnevnog izleta
 • Sirova hrana nije prikladna
 • Sirova hrana je „jedan korak predaleko“
 • Vaš pas je hipersenzitivan na sirovo meso
 • Želite da ugađate svom psu

Farm Food sveži meni sadrži samo prirodne sastojke.

Svi sastojci životinjskog porekla koji se koriste u Farm Food svežem meniju potiču od životinja iz EU koje su odobrene za ljudsku konzumaciju. Svi dodati vitamini i mineralne hranljive materije u Farm Food svežem meniju su organskog porekla i pogodni za ljudsku ishranu.

Farm Food sveži meni se dobro kombinuje sa Farm Food HE ili ga možete uspešno mešati sa tom hranom.

Farm Food sveži meni je kompletna hrana, tako da može da se koristi kao svakodnevni obrok. Nije nužno namenjena kao dodatak Farm Food He ili nekoj drugoj hrani.

Mešanje hrana Farm Food svežeg menija i Farm Food He je moguće, zato što su Farm Food HE hladno presovane granule. Ako želite da pređete sa ekstrudiranih granula od mesa na Farm Food sveži meni i Farm Food HE, najbolje je neko vreme davati samo Farm Food sveži meni, a zatim možete da mešate sveže meso sa Farm Food HE. (Nikad ne mešajte ekstrudirana jela sa Farm Food HE.)

65 grama Farm Food svežeg menija je jednak 25 grama Farm Food HE.

Naš tim nutricionista je razvio Farm Food sveži meni, korišćenjem svojih jedinstvenih recepata i stručnosti.

Farm Food sveži meni je 100% čist i prirodan. I – naravno – bez:

 • Veštačkih aditiva
 • Hemijskih antioksidanasa
 • Konzervanasa
 • Zgušnjivača
 • Boja
 • Poboljšivača ukusa
 • Aroma

Farm Food sveži meni ne sadrži filere niti zgušnjivače. To mu daje visoku kalorijsku vrednost u odnosu na njegovu zapreminu.

Farm Food sveži meni podstiče veoma stabilne bakterije u crevima za vašeg psa.

Zdrava, dobro uspostavljena crevna flora predstavlja osnovu dobrog zdravlja.

Farm Food sveži meni je spremno i kompletno, lagano pareno sveže meso.

Zato on predstavlja sjajnu osnovu i može da se daje kao dodatak hrani za pse koju sami pripremate. Nisu vam potrebni zamrzivač niti frižider da biste hranili svog psa potpuno svežim mesom. Pošto se Farm Food sveži meni pakuje u prilagodljive porcije, štedite dosta vremena na pripremi (nije potrebno skidanje ili sečenje mesa). U Farm Food sveži meni se dodaju ulje škotskog lososa i hladno presovano suncokretovo ulje, zbog masnih kiselina omega 3 i omega 6.

Farm Food sveži meni ne sadrži piletinu niti druge živinske proizvode.

Zato što većina dostupne piletine (živine) potiče od životinja koje su zaklane na vrhuncu razvoja (pilići starosti 5-6 nedelja), njihova tela su puna hormona rasta (koje stvara hipofiza pileta).

Prema našem iskustvu, svi kombinovani faktori imaju negativno dejstvo na opšte zdravlja pasa. To utiče na rast mladih pasa, a posebno na njihovu plodnost. Kada se koriste zrele kvočke (zaklane kada prestanu da nose dovoljno jaja), ta dejstva nisu toliko upadljiva ili se uopšte ne pojavljuju.

Farm Food sveži meni ne sadrži listavac.

Listavac ima gadan kvalitet „plutanja“. On smanjuje vreme koliko dugo hrana ostane u crevima, a stolica dobija neznatno sivu boju (u zavisnosti od količine listavca u hrani).

Listavac kao zasebna hrana se često daje kada je poželjno čišćenje debelog creva.

Farm Food sveži meni ne sadrži organsko meso, osim goveđeg srca i jetre.

Iako sva creva mogu da budu nazvana organima, mi hoćemo da kažemo da Farm Food sveži meni ne sadrži pluća, bubrege, pankreas, jetru i slično.

Farm Food sveži meni 100% ne sadrži gluten.

Da bismo započeli sa kapacitetom varenja skroba kod štenadi, dodajemo 2 procenta pirinča.

Farm Food sveži meni ne sadrži kosti.

Nije poznato koja je apsorpcija (iskoristivost) kalcijuma/fosfora (mlevenih) kostiju kod pasa. Kada se kosti mešaju sa mesom, ne postoji mogućnost da se zna da li je apsorpcija kalcijuma/fosfora dovoljna, prevelika ili nedovoljna. Zato koristimo neorganske minerale kalcijuma/fosfora kao prirodne dijetetske dodatke da bi se postigla prava količina i ravnoteža kalcijuma/fosfora, jer znamo koja je njihova apsorpcija u crevima pasa.

Zato se Farm Food sveži dobro pokazao za upotrebu kao osnova ili dodatak domaćem obroku za psa.

Zašto ne dodati mlevenu kost kao izvor kalcijuma/fosfora?

Velika količina fosfora potiče od samog mesa i mada je mlevena kost, kao izvor kalcijuma, finansijski privlačna, odlučili smo se za mešavinu neorganskih minerala kalcijuma/fosfora u interesu doživotnog zdravlja pasa. To osigurava ravnotežu kalcijuma/fosfora u hrani i njihovu apsorpciju i, kao rezultat toga, biološku dostupnost u skladu sa dnevnim potrebama kako štenadi, tako i zrelih pasa.

Uvek je teško utvrditi ravnoteži kalcijuma/fosfora u kostima, a posebno kada se mlevena kost uključi u obrok. Postoji razlog zbog kojeg vukovi ne žvaću/glođu/jedu kosti sve dok stomak ponovo ne bude skoro potpuno prazan. Vukovi glođu kosti nakon obroka, a nikad tokom njega.

Da bi se oslobodio kalcijum iz kostiju, pH nivo (stepen kiselosti) u stomaku mora biti nizak do te mere da želudačni sok može da rastvori kalcijum u kostima. Samo tada je moguće apsorbovati kalcijum (i fosfor) u crevnom kanalu i dostupan je za metabolizam.

Kada se u stomaku nalazi pun obrok, pH nivo u stomaku je toliko veliki da se kalcijum iz kosti rastvara ili nepotpuno ili nikako, pa dostupnost kalcijuma i fosfora iz tog izvora predstavlja nestabilan faktor.

Zato smo odlučili da ne koristimo mlevenu kost u Farm Food, jer je ipak hrana glavni, svakodnevni faktor kada je u pitanju zdravlje vašeg psa.

Farm Food Rawhide kost ili Farm Food Antler rog (napravljeni od prirodno odbačenih rogova crvenih jelena) su povremeno u redu, ali samo nakon obroka.

Print Friendly, PDF & Email

Pogodno za sve životne faze kao svakodnevna ili dodatna hrana.

Kao što je ranije spomenuto, podrazumeva se da su Farm Food sveži meni „Škembići i srce – kompletan obrok“ i „Govedina – kompletan obrok“ izuzetno pogodni kao svakodnevni obroci za vašeg psa, bez obzira kojeg je uzrasta ili rase, jer sadrže sve neophodne hranljive sastojke, vitamine i minerale. Može da se koristi i kao „mešavina“ sa našom kompletnom hladno presovanom hranom za pse Farm Food HE.

Međutim, ne bi trebalo da mešate Farm Food sveži meni sa esktrudiranim ili pečenim granulama od mesa, jer je njihova svarljivost drugačija. To može privremeno da izazove tečnu stolicu.

Posuda za skladištenje

Prodavnica hrane za životinje sada može da vam isporuči Farm Food sveži meni posudu za skladištenje. U nju lako staju 2 kesice od 300 grama Farm Food svežeg menija. Jer se posuda dobro zatvara, jednostavno je podeliti Farm Food sveži meni u porcije za nekoliko obroka tokom dana.

Print Friendly, PDF & Email