Farm Food Cирова кожа

Lečenje problema kože i dlake je već godinama glavni prioritet veterinara. Uprkos tome iznenađujuće je iznimno povećanje broja pasa sa problemima zuba. Glavni razlog za to je sve češća pojava zubnih naslaga, koje vode do stvaranja zubnog kamenca i s njim povezanih posledica.

Pošto je očito da su problemi sa zubima kod pasa sve češći, pored redovnih pregleda neophodan je radikalan pristup rešavanju problema. Pri tom su od velike pomoći proizvodi za žvakanje Farm Food Rawhide.

Prirodna zubna nega sa Farm Food Rawhide

Lečenje problema kože i dlake je već godinama glavni prioritet veterinara. Uprkos tome iznenađujuće je iznimno povećanje broja pasa sa problemima zuba. Glavni razlog za to je sve češća pojava zubnih naslaga, koje vode do stvaranja zubnog kamenca i s njim povezanih posledica. Pošto je očito da su problemi sa zubima kod pasa sve češći, pored redovnih pregleda neophodan je radikalan pristup rešavanju problema. Pri tom su od velike pomoći proizvodi za žvakanje Farm Food Rawhide.

Ukusna, zdrava i prirodna četkica za zube vašeg psa.

Psi po prirodi imaju veliku potrebu da nešto žvaću. To čine jer je to jedini prirodni način da očuvaju svoje zube čistim. U prirodi vukovi i druge životinje iz porodice kanida posle obroka žvaću kožu iu kosti svoga plena. Žvakanje fleksibilnih, čvrstih materija čisti njihove zube i pomaže da održe zdrave desni. Kod domaćih kućnih ljubimaca najbolje je „kožu i kosti plena” nadoknaditi originalnim Farm Foodovim proizvodima za žvakanje, kao što su linije Antlers® ili Rawhide®.

Šta je Rawhide?

Proizvodi Rawhide nepravljeni su od potkožnog tkiva goveda. Farm Foodove bele „kosti” za žvakanje su uvezene iz Еуропе, napravljene od kože goveda na slobodnoj ispaši, koje gaje za lokalnu proizvodnju mesa. Budući da je proizvodni pogon deo velike klanice, kože se mehanički uklone odmah posle klanja. Spoljašnji, neprobavljivi sloj koristi se za proizvodnju kože, a unutrašnji probavljivi slojevi i potkožno vezivno tkivo opere se i iseče na komade željene veličine. Bele „kosti” za žvakanje ručno se formiraju u različite oblike, zatim se više dana suše u peći. Jedna od vrlo značajnih karakteristika naših proizvoda je u tome da, zbog brze prerade, u kompletnom proizvodnom procesu nema štetnih materija. Na taj način možemo garantovati čiste, originalne i bezbedne proizvode.

Farm Food Rawhide i vaš pas

Dobro je poznata činjenica da ostaci hrane u ustima ne prouzrokuju samo loš dah, nego doprinose i pojavi zubnih naslaga. One su, zatim, odgovorne za stvaranje tako nepoželjnog zubnog kamenca, što na dugi rok može prerasti u prilično ozbiljni problem, jer se uništavaju desni. To na kraju prouzrokuje infekcije i gubitak zuba. Proizvodi za žvakanje Farm Food Rawhide su čvrsti, tvrdi i potpuno probavljivi. Zbog rada žlezda tokom žvakanja oslobađa se prirodni protein kolagen, koji telo samo prozvodi. Kolagen ima sposobnost da razgrađuje zubne naslage. Pre nego što pas ovu čvrstu „kost” toliko omekša da može da odgrize njen deo, žvakanjem temeljno očisti zube i time obezbedi njihovu prirodnu zaštitu od naslaga. Pošto vaš pas mora intenzivno da žvaće, „kosti” Farm Food Rawhide pomažu i u spečavanju i u borbi sa prekomernom težinom životinja. Tokom žvakanja mozak oslobađa endorfine, koji daju osećaj smirenosti i čine da se vaš pas opusti.

Zato preporučujemo „kosti” Farm Food Rawhide

Pas, koji već od ranog uzrasta žvaće „kosti” Farm Food Rawhide, postaje vaš veseli pratilac sa svežim dahom i zdravom usnom dupljom. (Ukoliko se kod starijeg psa već pojavio zubni kamenac prije korištenja Farm Food Rawhide kostiju, morate ga naravno prvo ukloniti da bi postigli isti efekat). (Ako se kod starijeg psa pojavi zubni kamenac, morate ga prvo ukloniti da bi postigli isti efekat.)

Originalnost proizvoda Farm Food Rawhide proizlazi iz sledećih činjenica:

Proizvodi Farm Food Rawhide izrađeni su isključivo od svežih koža goveda, odobrenih za upotrebu. Proizvodni pogon je deo velike klanice. Kože se, za razliku od mnogih drugih proizvoda za žvakanje, obrade odmah posle klanja.

Proizvodi Farm Food Rawhide su potpuno probavljivi.

 • Žvakanjem se oslobađa kolagen, koji razgrađuje zubne naslage.
 • To sprečava stvaranje zubnog kamenca!

Proizvodi Farm Food Rawhide proizvedeni su na sasvim čist i bezbedan način.

 • Kože su više puta oprane vodonik-peroksidom (H2O2), koji uništi sve prisutne bakterije.
 • To znaći da su kože bezbedno beljene, zato čisti proiozvod nema neugodan miris i tokom žvakanja ne postaje lepljiv.
 • Tokom pranja vodonik-peroksid se u potupnosti razgradi na vodonikov (H2O) i kiseonikov deo (O2).

Farm Food Rawhide ne sadrže nepoželjne materije.

 • Pre, u procesu i posle proizvodnje proizvoda Farm Food Rawhide ne koriste se hemikalije, kao što su hrom, arsen ili brom.
 • Izbegavamo upotrebu bilo kakvih boja, da bi dobili na izgled ujednačene (po boji) i homogene proizvode.
 • Iako se (od strane EU odobrene) boje ne smatraju štetnim, mišljenja smo da njihova upotreba nije primenljiva (zbog dokazane činjenice da ove materije imaju efekat na ponašanje pojedine dece).
 • Proizvodi Farm Food Rawhide proizvedeni su u skladu sa odredbama HACCP.

Proizvodi Farm Food Rawhide ne prouzrokuju alergije!

 • Sve navedene činjenice garantuju da prilikom upotrebe proizvoda Farm Food Rawhide ne bi trebalo da se jave bilo kakve alergijske reakcije. Ovo ne važi za većinu ostalih neimenovanih igračaka proizvoda za žvakanje.
 • Sve više je jasna činjenica da mnoge alergije na hranu prouzrokuju baš ovi nečisti, neimenovani proizvodi. Proizvodi Farm Food Rawhide većinom su bezbedni za pse koji pate od alergije na hranu (osim, ako je u pitanju dokazana alergija na goveđe meso).

Farm Food Rawhide izuzetno su kvalitetni proizvodi svoje vrste.

 • Koža se ne razvlači i ne naduvava, da bi dobili naizgled veći proizvod.
 • Zbog debljine kože proizvodi traju duže.
 • Zbog debljine upotrebljenih koža proizvodi Farm Food Rawhide mnogo su teži od većine drugih proizvoda od sirove kože, slične veličine.

Linija Farm Food Rawhide podrazumeva ručno izrađene prirodne proizvode.

 • Zbog toga može biti manjih razlika u obliku pojedinih komada.
 • Pošto se svaka koža suši drugačije, „kosti” imaju svetliju ili tamniju boju.

Zbog toga su proizvodi Farm Food Rawhide ukusna, upotrebljiva, zdrava i zabavna poslastica za vašeg psa.

 • Farm Food Rawhide, 100 % originalnost Rawhide®!
 • Potpuna probavljivost.
 • 100 % čisto i prirodno.
 • Bez štetnih neželjenih materija.
 • Bez hemijskih antioksidanasa, boja i aroma.
 • Brza obrada sirovine daje čist, originalan i bezbedan proizvod.
 • Čista, debela goveđa koža za veće uživanje u žvakanju.
 • Ne prouzrokuje alergije i alergijske reakcije kod vašeg psa.
 • Poslastica za pseće zube.
 • Visoko kvalitetan proizvod.

Preporučena dnevna količina

Ispod možete videti količinu koju preporučujemo za starost i težinu vašeg psa, na osnovu 4 hranjenja. Sami hranite. Ne odstupajte više od 25% od ovih količina.

grama
grama
Serbian
Ваш прегледник више није у овом тренутку!

Ажурирајте прегледач да бисте у потпуности уживали у овом веб сајту (и многим другим)Упдате нов!

×